maandag 25 maart 2013

Rozemarijnpatatjes uit de ovenVandaag een recept waardoor iedereen aardappelen gaat willen eten tot hij dood valt. Echt. Waar. En 't is voor luie mensen, hoera!Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken, ge moet dat gewoon doen!
Rozemarijnpatatjes uit de oven
Bron: vriendin Julie, waarvoor dank!

Duur: 5 minuten voorbereiding + 40 minuten oven

Ingrediënten:

Aardappelen, in de hoeveelheid die je zelf kiest
Rozemarijn, vers of gedroogd
(zee)zout
peper
1 teentje look (afhankelijk van het aantal sympathieke collega's rond u. Zijn het onsympathieke, smijt nog maar ééntje bij)
olijfolie

Bereiding:

Was de hoeveelheid patatjes die je wil (nogal variabel, kan hier geen nummer op plakken, sorry). Snij ze in 4 (of meer stukjes, hangt af van je patatjes).
Doe er een flink scheut olijfolie op. Roer om, zodat alle aardappelen wat olijfolie hebben gezien. Strooi er vervolgens rozemarijn, zout, peper en een geperst teentje look over heen. Roer nog eens om, en zet in een oven van 180°C. Afhankelijk van je oven duurt het nu zo'n 40 minuten voor de aardappelen gaar zijn. Roer tussendoor af en toe eens om, zodat ze niet aan de ovenschaal kleven. Ook geweldig lekker koud!

Ik heb deze patatjes in een slaatje gegeten afkomstig uit de Flair, als jullie op het zicht zeggen: Ja! Vertel het ons! Welja, vraag maar, dan schrijf ik dat ook rap eens op. Smakelijk!
2 opmerkingen:

  1. Superlekker! Wij hebben dat eens met verse rozemarijn gemaakt in de Provence. Daar vind je dat gewoon langs de weg!

    BeantwoordenVerwijderen