maandag 4 maart 2013

Adres: Spice Bazaar

In deze post wil ik even aandacht vragen voor een (behoorlijk) nieuw winkeltje in Gent. 

Het is een winkel waar je zo ongeveer alle kruiden kunt vinden die je in alle recepten tegenkwam, waarvan je dacht: "dat vind ik nooit, en dan zit ik met dat groot potteke". Awel, ik heb de oplossing!Eerst wel ontbijten voor ge de deur uit gaat (voor een keer ik ontbeet met fruit, vond ik dat de wereld dat wel mocht zien).


Dan rep je je naar de Burgstraat in Gent! Twee huizen naast le Jardin Bohémien, that is, nr 25.
De vriendelijke eigenares vertelde me dat ze over de 350 soorten kruiden hebben, en meer dan 80 soorten thee.  Hierbij komen nog talloze kruidenmengelingen, en dat telkens verkrijgbaar in een klein buisje, groot buisje of een zakje. De buisjes kan je laten navullen, dan betaal je enkel het kruid, kost het je nog minder! Je kan ook (moeilijk) kiezen uit de vele soorten noten, gedroogd fruit, zelfs amandelpoeder (de helft de van de prijs als in de Delhaize, weet ik nu, te laat), kokosmeel, match, moerbeidbessen, goji-bessen en ik kan wel nog een uurtje doorgaan...Vooraan in de winkel zijn ook enkel boeken te koop ,waarbij de nadruk uiteraard op kruiden ligt, of bij enkele boeken op thee.


De prijzen van de kruiden zijn dezelfde als die in de supermarkt, of soms goedkoper. De kwaliteit - vaak beter.


Allen daarheen!


Burgstraat 25
9000 Gent

Open:

ma - za: 9u30 - 12u30 en van 14u - 18u 
zo: 10u30 - 17u

Tel: 09 234 19 153 opmerkingen:

  1. Boeiend artikel, leuk opgesteld. Enkel jammer dat "De vriendelijke eigenares" naamloos bleef. Misschien ga ik het haar wel zelf vragen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je bent van harte welkom in de "Spice Bazaar" ... getekend : de vriendelijke eigenares ;))

      Verwijderen