maandag 10 maart 2014

Bijna-omawafeltjes

Het is niet erg moeilijk de oorsprong van mijn bakmicrobe te vinden… een klassieker, maar ook mijn oma was een koningin in het bakken van werkelijk ALLES. Haar rijst -en confituurtaart: onklopbaar. Haar recept van appelwafeltjes: geniaal. En onvindbaar. Vandaar dat ik ben teruggegaan naar waar zij er ook meestal mee begon: het kookboek van de boerinnenbond. Ik heb aan een basisrecept voor "bewaarwafels" appeltjes toegevoegd, in de hoop er te geraken. Nu, ze waren geweldig lekker, maar nog niet wafels. Voorlopig moeten jullie het hiermee doen, ik ga verder op zoek!

Kan je geloven dat ik hier al een jaar blog en nog geen wafelijzer had? Bij deze rechtgezet.


Het deeg zag er bij mij in het begin behoorlijk geschift uit, maar dat komt dus allemaal goed, zoals je ziet op de foto's.

Appelwafeltjes 

Voor +/- 20 stuks (moeilijk te tellen als je ze al bakkend opeet, het is dus een ruwe schatting jongens)
Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, 20 minuten bakken.

Ingrediënten
250 gr bloem
200 gr suiker
175 gr boter
3 eieren
1 dl melk
1 dl zonnebloemolie, of and ere neutrale
1/2 zakje bakpoeder
3 pakjes vanillesuiker (of koffielepels, als je zelfgemaakte hebt)
2 appels

Bereiding

Laat de boter mals worden. Meng ze met de eieren, één voor één, tot ze allemaal zijn opgenomen. Voeg er de melk en de olie aan toe.Vervolgens meng je er de bloem onder, na ze gezeefd te hebben.  Voeg daarna nog de suiker (gewone en vanille) en het bakpoeder toe aan het deeg. Snij de appels in kleine stukjes en meng ze onder het deeg.
Laar het wafelijzer warm worden en schep er telkens één eetlepel op om te bakken. Daar zijn je serieus lekkere wafels! Je kan ze nog 4 dag bewaren in een afgesloten doos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten