zondag 17 maart 2013

Appeltaart

Vandaag ga ik hier mijn easy-score dessert delen met jullie... Iets dat ALTIJD lukt, het is niet moeilijk en het beste van al, naar mijn mening telt het voor één van je porties fruit per dag. Echt waar!De reden daarvoor is dat het voor een niet erg grote taart wel heel veel fruit bevat, en geen boter. Hup, haast u naar de winkel, koop 6 appels en we zijn weg!
Je hebt niet veel nodig, zoals gezegd: enkel wat eieren, wat suiker, bloem, appels en indien gewenst vanille-extract.
Dan komt het vervelende stuk (er is gelukkig maar één): appels in stukjes doen. Elke appel moet in kwartjes, dan een keer door 3 of 4, dan nog eens door 3 of 4. O ja, welke appels maakt niet uit, Granny's zijn lekker, maar evengoed Pink lady's, wat je maar vindt.Afwerken met bloemsuiker, altijd goed voor een feestelijk effect!
Appeltaart (eigenlijk appel sharlotka)
Bron: Smitten Kitchen
Duur: 15 minuten + 55 minuten bakken

Ingrediënten
6 appels
1 eetlepel vanille-extract
200 gr suiker
125 gr bloem
3 eieren
kaneel (naar voorkeur)

Poedersuiker om af te werken
Extra benodigdheid: een springvorm en bakpapier. Zonder springvorm denk ik niet dat je de taart eenvoudig uit een vorm haalt, ze is nogal fragiel. Misschien lukt het als je heel de vorm bekleed met bakpapier.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170°C. Wat minder als je een hevige oven hebt.
Snij 6 appels in kleine blokjes, en doe ze in een ingevette springvorm, waarbij op de bodem een uitgesneden bakpapier ligt. Doe er eventueel wat kaneel over.
Meng de eieren met de suiker, en klopt eventjes goed door met je garde, tot het in slierten begint te trekken. Daarbij doe je dan het vanille-extract, en daarna de bloemsuiker. Dit mengsel roer je tot een mooie homogene massa, en giet je over de appeltjes. Verspreidt het deeg goed over de appels, roer er eens door, tot je er zeker van bent dat er aan elk appelstukje deeg plakt. Zet dit 55 minuten in de oven, tot een houten prikker en droog uit komt.

Serveer met wat gezeefde bloemsuiker, en eventueel slagroom. Zo moeilijk was dat!
1 opmerking: