woensdag 9 april 2014

Zelfgemaakte cruesli

Ik wissel graag eens af als het op ontbijt aankomt. In fases doorloop ik meestal: havermout, cornflakes, boterhammen met muizestronten, en dat is het zo wat. In een poging daar iets nieuw en semi-gezond aan toe te voegen, dook ik dus in de cruesli, maar dan niet de mega-gesuikerde versie van de winkel, en met meer zaadjes en noten enzo. Heb je daar ook wel eens zin in, lees vooral verder jongens!


Soit, ontbijt moet rap gaan (op een weekdag toch voor mij), dus we gaan er maar snel aan beginnen ook zeker? Je hebt trouwens wel wat ingrediënten nodig, die vind je bij een turkse supermarkt wel, of in de spice bazaar, of in een grote delhaize of zo.

Cruesli-ontbijt
recept afkomstig van BBC Good Food
goed voor 15 kommetjes ontbijt
15 minuten voorbereiding + 25 minuten baktijd + afkoelen

Ingrediënten
2 el honing
125 ml esdoornsiroop
2 el plantaardige olie (zonnebloem of zo)
1 el vanille-extract
250 gr havervlokken
50 gr zonnebloempitten
50 gr pompoenpitten
4 el sesamzaadjes
100 gr amandelschaafsel
100 gr gedroogd fruit (ik nam veenbessen, verpest het gerust met rozijnen (just kidding))
100 gr kokosrasp

Bereiding
Meng de honing, esdoornsiroop, olie en de vanille in een kommetje. Neem en grote kom en meng de zaden, noten, havermout etc, maar niet het fruit en de kokos. Combineer de natte en droge ingrediënten tot alles een beetje plakkerig is geworden. Verspreid over een grote bakplaat (of 2) en bak in een oven (160°C) gedurende 10 minuten. Voeg het fruit en de kokos toe, roer er even doorheen en bak nog 15 minuten. Laat afkoelen en combineer voor een lekker ontbijt met melk, yoghurt, amandelmelk, whatevs… Oh en gooi er nog een fruitje bij, dan is je mama ook blij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten