donderdag 17 april 2014

Gezondere blueberry muffinsDe titel van dit bericht is begint misschien wel met "gezondere", we weten wel allemaal dat een appel nog steeds gezonder is dan gebak, ok? Want anders krijg ik hier sebiet de health police op mijn dak of zo, dat willen we toch vermijden.
Nu dat van de baan is, kan ik wel uitleggen waarom ze nu net beter zijn de dan de klassieke muffins: er zit geen boter in, wel volkoren bloem in plaats van de gewone witte en wat fruit, uiteraard.Het recept is afkomstig van BBC Good Food, daar moet je echt eens heen, ik kijk naar weinig anders meer, ook zeer geschikt voor avondmalen in een wip!
Aan de slag jullie!

Blueberry muffins - de gezondere versie
Voor 12 muffins
Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding, 25 minuten bakken

Ingrediënten

225 gr zelfrijzende bloem
115 gr volkoren bloem
5 el plantaardige olie
2 tl bakpoeder
de zest en het sap van een halve citroen
85 gr lichtbruine suiker
50 gr witte suiker
1 kleine overrijpe banaan
1 ei
285 ml karnemelk (ongezoet!)
200 gr blauwe bessen

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200°C. Zet papiertjes in 12 muffinvormpjes, zodat je straks snel kan werken.
Meng de droge ingrediënten: de twee soorten bloem, het bakpoeder, de suiker (op 1 eetlepel na) en de citroenzeste. Prak in een andere kom de banaan tot prut, meng met het losgeklopte ei, de olie en de karnemelk. Meng dan met een lepel de natte brij bij de bloem, maar niet doorkloppen, gewoon mengen tot het net is opgenomen (anders worden je muffins taai). Voeg er dan ten slotte de blauwe bessen (of ander fruit natuurlijk) bij en roer zonder ze kapot te maken. Doe de muffinvormpjes goed vol en bak 25 tot 30 minuten in de hete oven.
Vlak voor de muffins eruit mogen meng je het citroensap en de eetlepel suiker. Eens de muffins uit de oven zijn strijk je er het mengseltje over en laat je samen met het gebak afkoelen. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten