zondag 29 maart 2015

Chocoladecake met een geheim ingrediënt

Om het even duidelijk te maken: ik ben niet gestorven of zo, ik ben zelfs niet gestopt met dingen te bakken. Maar mijn weekends zijn het laatste jaar altijd al te kort geweest om alle fijne dingen te doen die ik wou doen, en bloggen is er bij ingeschoten. Ik bak geweldig graag, ik maak een sport van de foto's, maar eigenlijk... schrijf ik niet graag. Tja.


Dus bij deze, enkele foto's en een schaamteloos gekopieerd doch licht aangevuld recept van chocoladecake met rode bieten. En als je net zoals ik denkt, ah, goed, kan ik eens mijn overschot aan rode bieten uit mijn wekelijks groentepakket opmaken, think again, d'er zit maar één dikke in. Mja, sorry, dus voor een portie groente/fruit telt deze niet mee! 

Chocoladecake met rode bieten


Bron: De Wassende Maan
Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 30 minuten

Ingrediënten:

225 g zelfrijzende bloem
30 g cacao
1 theelepel bakpoeder
110 g rietsuiker
90 g pure chocolade
90 g boter
130 g rauwe bieten (geschild gewicht)
2 eieren

een scheutje melk

Smelt de chocolade en de boter in een pan of in de microgolfoven en laat het mengsel minstens 5 minuutjes afkoelen. Zeef meel, cacao en bakpoeder in een kom en roer er de suiker door. Rasp de rode biet(jes) fijn. Klop de eieren door het chocolademengsel en roer de geraspte bieten en het meelmengsel erdoor. Verdun een beetje met wat melk tot een homogeen geheel.
Doe het beslag in een cakevorm (springvorm 25 cm) met ingevet boterpapier op de bodem. Bak in een voorverwarmde oven 200°C een half uurtje, tot een houten prikker er droog en proper uit komt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten