zondag 18 augustus 2013

Mini-kaastaartdessertAls je volk over de vloer krijgt, vind ik het altijd fijn om met niet te veel stress in de keuken te staan. Ik verwen ze graag met een lekker dessert, maar pas voor paniek op het laatste moment. Mijn keuken is tegelijk ook mijn eetplaats, dus dat lukt ook niet onopgemerkt... Bij deze: een schoon voorbeeld van stressloos dessert! En iedereen gaat dat sowieso lekker vinden, ik ben dat zeker!

Neem uw schoonste glazen uit de kast, of, als je nog een grotere smosser bent dan ik, iets van aardewerk waarin je het laagjesgepruts niet kan zien, mocht het -visueel- misgaan.Qua ingrediënten en de vindbaarheid ervan valt dat hier ook geweldig hard mee, dus ik zie geen excuses meer om dat hier niet te proberen. Trouwens ik hoor dat geweldig graag als je ook maar iets van mijn blog probeert, zodat ik niet het gevoel heb dat ik gewoon, in het niets schrijf (zonder comments ben je een eenzame blogger, trust me).Off we go!

Mini-kaastaartdessert
Bron: BBC Good Food (die mannen maken alléén lekker dingen)
Voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 min + 2 uurtjes koelkast

Ingrediënten
150 gr shortbread fingers (of een ander droog koekje, speculaas mag bijvoorbeeld zeker ook)
500 gr verse kaas (geen platte kaas, maar type neutrale philadelphia)
200 gr gemengd rood fruit, diepvries (vers mag natuurlijk ook, maar dat was mij eventjes teveel geld)
1 limoen
3 el poedersuiker
+ enkele vruchtjes om te dresseren

Bereiding
Laat het fruit ontdooien. Neem 4 serveerglaasjes of kommetjes.
Doe de koekjes in een plastic zakje, knoop dicht en maak er kruimels van met een deegroller (of laat wat opgekropte agressie los of zo). Verdeel over de glazen.
Vermeng de kaas, de zeste van de limoen en 2 eetlepels poedersuiker. Verdeel ook over de glaasjes en strijk glad met een lepel.
Blend of mix de fruitmengeling tot een gladde massa. Doe er het sap van de limoen bij, samen met een lepel poedersuiker. Verdeel dit over de kaas, en werk af met wat stukjes fruit of een blaadje munt.
Zet min. 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Easy peasy, toch?2 opmerkingen:

  1. Serieus goed bezig Celine, het ziet er echt heerlijk uit en nog eens simpel om te maken. Kook programma's van dit landje: contacteer deze keuken prinses!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hewel Celine, ge hebt er een volgster bij, ik ga een paar dingen proberen!
    Groetjes,
    Joke-van-den-trouw

    BeantwoordenVerwijderen