maandag 26 augustus 2013

Abrikozen-frambozencakeNog een recept om de zomer zo lang mogelijk vast te houden... Stiekem heb ik wel al weer zin in die volle herfstige geuren, met noten, koffie, chocolade, mmmm.... Hopelijk jullie ook! Eerst nog profiteren van dat overaanbod fruit.

Hierbij mijn eerste ervaring met abrikozen, die ik uit het vuistje niet helemààl geweldig vind, maar in deze cake des te meer. Voor de verandering wou ik ook bewijzen dat je geen peperdure frambozen moet kopen uit het versvak, maar evengoed verder kan met ingevroren fruit. De smaak zit soms zelfs beter, omdat je van die "verse" frambozen ook niet altijd weet hoe lang ze daar al liggen. Soit, vooruit met de geit - euh abrikoos!


Abrikozen-frambozencake

Goed voor 1 ronde cake (+/- 6 personen)
Bereidingstijd: 25 min + 50 minuten oven

Ingrediënten

175 gr zelfrijzende bloem
200 gr boter (op voorhand uit de frigo gehaald)
2 el rietsuiker
2 kl kaneelpoeder
175 gr witte suiker
3 eieren
2 kl vanille-extract
6 abrikozen, ontpit en in partjes
200 gr frambozen, vers of diepvries

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter en bebloem een ronde (spring)cakevorm. Meng voor de crumble (voor boven op de cake, don't do it without!) twee eetlepels bloem met 25 gram boter, de rietsuiker en het kaneelpoeder. Doe dit met je handen, tot het vermengd is tot een kruimelig goedje.

Meng de resterende bloem, boter, witte suiker, eieren en vanille extract tot een egaal deeg. Meng er voorzichtig de helft van het fruit onder. Giet het mengsel in de cakevorm, en verspreid er de rest van het fruit vervolgens over. Daarop komt de crumble, en na +/- 50 minuten in de oven, gaan de abrikozen flink blozen (sorry -kon het niet laten). Laat even afkoelen voor je ontvormt.

Eet indien mogelijk lauw, maar koud is dat ook dik in orde ;)Geen opmerkingen:

Een reactie posten