zaterdag 6 april 2013

Yoghurtclafoutis met rode vruchten

Hé, weet je wat we gaan doen? Die mottige winter ontkennen! Uw kleerkast toch verwisselen van seizoen (maar dan heel veel boven elkaar dragen, neh!), gaan zwemmen (in het lekker warme binnenzwembad) en dingen bakken met zomerfruit. Go!

   


Ook al kreeg ik nog geen zonnestraal uit de lucht genepen voor deze foto's, er zit toch een grote dosis zomer in, zoveel is zeker... En ik heb weer een miljoen foto's genomen, daar zijn jullie het (willen of niet) slachtoffer van. Alstublieft!Niet te veel ingrediënten, en ter gelegenheid van de lente en zo, heb ik voor één keer zelfs geen boter, grote hoeveelheid suiker of bloem gebruikt! Wat schiet er dan nog over? Eiers, aja, er moet hier toch iets ongezond aan zijn, we gaan ook niet te ver hé zeg.

Ik had trouwens nog nooit clafoutis gemaakt, maar ter gelegenheid van een ouderwetse slumber party, met echt pyjama's en zo, maakt een mens al eens een dessertje voor vriendinnen die al fantastisch lang meegaan (25 zijn en al 13 jaar vriendinnen zijn, ik prijs mezelf vaak gelukkig met hen!). Iedereen heeft iedereen al (meermaals) helpen verhuizen (mijn excuses voor die 60 ELLE's in 1 doos), liefdesverdriet getroost, ex-vriendjes bekritiseerd (ja, we doen da, get over it), en hopen dat nog jaren te mogen doen (niet dat liefdesverdriet).Gedaan met mijmeren, op naar dat dessert! Dé belangrijkste maaltijd van de dag, en laat niemand u iets anders wijsmaken!Yoghurtclafoutis met rode vruchten
Voor 4 lieve vriendinnen en vrienden
Recept uit het Delicious Bakboek
Duur: 10 minuten + 20 minuten bakken


Ingrediënten

3 tl maïzena
250 ml Griekse yoghurt
4 eieren, losgeklopt
50 ml honing
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels kristalsuiker
250 gr rode vruchten (blauwe bessen frambozen, aardbeien, ... )
boter om de vorm mee in te vetten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C. Neem een ruime kom, en schenk er enkele lepels yoghurt in, samen met de maïzena. Doe er de rest van de yoghurt bij, samen met de eieren, honing, vanillesuiker. Meng tot een gladde massa.
Vet een ronde ovenschaal in met boter. Leg een laag rode vruchten op de bodem, schenk er het beslag over. Doe de rest van de vruchten in de schaal en bak gedurende 20 minuten (in mijn heteluchtoven was dat genoeg, in een gewone kan het 25 minuten duren). De clafoutis moet alleszins opgesteven zijn.
Serveer warm of koud.Speel dit liedje af op repeat bij het maken. Instant poepshaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten