maandag 2 december 2013

Sinterk(l)aastaart
Thema-bakken, het moest ervan komen! Ideaal om na de komst van de Sint uw overschotten aan speculoos en mandarijntjes te verwerken. In 't gedacht dat die er zijn natuurlijk… Ik heb een recept nogal ferm aangepast, aangezien recepten die ik vind altijd een te kleine verhouding kaas hebben tegenover koekjes. Koekjes zijn belangrijk, maar in kaastaart, heeft de kaas toch de hoofdrol hé…Kaastaart met speculoosbodem en mandarijntjes
20 min + 2 uur opstijven
Voor 1 springvorm van 28 cm doorsnede (8 à 10 stukken)

Ingrediënten

180 gr speculoos
100 gr boter
2 mandarijntjes
800 gr magere platte kaas
200 ml room
15 gr gelatine in blaadjes
150 gr suiker
2 el vanillesuiker

Bereiding

Smelt de boter. Plet de koekjes (makkelijkst in een zakje met een pan, of zoals ik dit keer, met een puree-stamper, rechtstreeks in de vorm). Vermeng de boter onder de koekjes en druk aan op de bodem van een springvorm, tot de hele bodem bedekt is. Zet in de koelkast.

Week de gelatineblaadjes in loud water tot ze slap zijn (5 min). Zet de room in een pannetje op een laag vuurtje. Meng de gelatine eronder eens de room warm is (niet koken!). Meng de platte kaas met de suikers. Voeg de room bij de platte kaas en stort in de springvorm, bovenop de koekjesbodem. Verdeel de partjes mandarijn erover.
Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Lekkerrrrr!Geen opmerkingen:

Een reactie posten