zondag 22 september 2013

Appel-kaneelkoekjes

Haaa bijna herfst, strontweer, opstaan in het donker, the horror. MAAR! Dat betekent ook warme geurtjes van noten, appels, véél boter en een warme chocomelk om bij op te warmen na een gure regenbui. You lose some, you win some. En in dit geval zijn dat dus koekjes, waarom lees je anders mijn blog?


Even tussendoor: er zijn zo weinig posts omdat ik druk bezig ben met het organiseren van mijn eigen verhuis. Lots to do, minder tijd voor gebakjes (wel veel zin in).





Appelkoekjes met kaneel en noten
Recept afkomstig van Joy The Baker
Voor een twintigtal koekjes

Bereidingstijd: 15 min voorbereiding, 15 minuten oven

Ingrediënten
120 gr zachte boter
100 gr witte suiker
100 gr bruine suiker
120 gr gewone bloem
1 groot ei
1 tl vanille-extract
een handvol havermout (nogal op gevoel dus)
een klein snuifje bakpoeder
een snuif zout
een flinke snuif nootmuskaat (de variaties in snuifjes, 't is ongelooflijk)
1 tl kaneel
een handjevol fijngehakte noten (walnoten, hazelnoten, amandelen,...)
1 appel (is om het even) + wat citroensap om die fris te houden

Bereiding

Haal 2 bakplaten of roosters uit de oven en verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de platen met bakpapier of een siliconenmatje.
Schil en versnij de appel in kleine stukjes, verspreid er wat citroensap over zodat hij niet bruin wordt.

Vermeng de boter met de suikers tot een romige massa, voeg daarna het ei toe. Doe het vanille-extract erbij.
Doe de droge ingrediënten in een andere kom: de bloem, havermout, bakpoeder, kruiden en zout. Voeg dat dan op zijn beurt bij het boter-suikermengsel en roer tot een gladde massa. Doe er nu de fijngehakte noten en appel bij.

Maak kleine hoopjes (kleine eetlepel) op een bakplaat, met een flinke tussenafstand, want ze deinen nogal flink uit, en het zou kunnen zijn dat je anders eindigt met één grote koek (ik spreek uit ervaring).
Bak 15-20 minuten, tot ze halfhard zijn. Laat ze nog even afkoelen en uitharden nadat ze uit de oven komen. Eet ze halfwarm (=altijd beter) of koud. Bewaar in een afgesloten doos.

Na het eten van de koekjes voel je je waarschijnlijk zoals mijn kat op de volgende foto:


4 opmerkingen:

  1. Geweldige koekjes! Zojuist gebakken en met het hele gezin opgepeuzeld. Snel, gemakkelijk en vooral heerlijk! Bedankt om dit recept te delen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super koekjes!!! Heb het recept ook op mijn blog gedeeld, met verwijzing naar jouw blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik voelde mij na deze overheeeeeerrrrrrlijke koekjes echt zoals jouw kat. heeerlijk uitgeslapen van koekjes bakken #bakken groetjes john de bakker

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik voelde mij na deze overheeeeeerrrrrrlijke koekjes echt zoals jouw kat. heeerlijk uitgeslapen van koekjes bakken #bakken groetjes john de bakker

    BeantwoordenVerwijderen