Als er één
fruitsoort is waar ik een heel jaar naar kan uitkijken, dan zijn het wel verse
vijgen. Je moet er zo lang op wachten, door die verdomde bomen moet je zelfs 2
jaar wachten op die verschikkelijk lekkere stukjes fruit. Ik vind het dan ook
belangrijk om daar niet te veel onnozel mee te doen.
Ik heb er
een dessert mee gemaakt, waar je echt belachelijk weinig werk aan hebt. Snel
maken dus, voor het weer te laat is en dat laatste zomerfruit alweer verdwenen!
Vijgendessertjes
Voor 6
personen
Bron:
mijn hoofd eigenlijk, en gezond verstand dus
Bereidingstijd:
10 minuten, incl. oven
Ingrediënten
6
rijpe vijgen
200 gr
mascarpone of (griekse) yoghurt (ik maakte beide en er viel voor elke versie
iets te zeggen!)
een
handjevol pompoenpitten
een
handjevol amandelen, heel of geschaafd
2
eetlepels honing
1
koffielepel vanillesuiker
evt.
wat oranjebloesemconcentraat
Bereiding:
Zet de
ovengrill op de hoogste stand. Snij de vijgen telkens net niet door, in vier
partjes. Doe er een beetje honing op. Leg ze in een ovenbestendig bordje 5
minuutjes onder de grill. Meng intussen de mascarpone/yoghurt met wat
vanillesuiker en oranjebloesemextract. Neem voorzichtig de schaaltjes uit de
oven. Maak een mooi hoopje mascarpone/yoghurt
in het midden van elke vijg. Doe er nog wat honing op. Werk af met wat
pompoenpitten en geschaafde amandelen.
Denk
je aan andere dingen om daarop te gooien, doe dat vooral! Ge moet niet altijd
geloven wat ik schrijf hé. Maar lekker eten, dat garandeer ik nu wel…
Geen opmerkingen:
Een reactie posten