woensdag 5 februari 2014

Bananenbrood met appel en pecan



Aangezien broodpudding mijn ding niet echt is (rozijnen-issue, en zonder trekt dat op niet veel), zoek ik mijn eigen varianten. Ik had er al één, en nu komt er nog één bij, maar dan… zonder brood als ingrediënt. Maar het nòèmt wel naar brood, dat helpt toch hé.







Soit, ik maakte dat allemaal volgens het recept van de laatste Delicious (01/2014), waarin trouwens nog een paar varianten staan met chocolade, framboos en kokos, en dat resulteerde in een gebak dat toch meer weg had van broodpudding dan van cake. Of dat nu helemaal de bedoeling is, weet ik niet, lekker is het wel. Misschien iets langer in de oven zetten dan voorgeschreven, maar voor je portie fruit van de dag, zit je hier wel snor.







Bananenbrood met appel en pecan

Bereidingstijd: 30 minuten + 1u20 baktijd in de oven

Ingrediënten

340 gr bloem
2 tl kaneel
3 tl bakpoeder
155 gr lichtbruine suiker
250 ml olijfolie
3 eieren, vooraf licht opgeklopt
1 tl vanille-abstract
5 gewone geprakte bananen (ik had 4 hele grote)
2 el honing
20 gr boter
2 zure appels
100 gr pecannoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een langwerpige cakevorm met bakpapier (zijkanten en bodem) en laat het wat uitsteken over de lange zijden. Zeef de bloem, kaneel, bakpoeder en een snuifje zout in een flinke kom. Roer ook de suiker erdoor (die gaat nu door een zeef, jongens).
Maak een kuiltje en doe daarin de olie, het ei en de vanille. Meng alles goed (mijn keukenmachien kon dat ook perfect alleen aan), je krijgt dan een plakkerige bol deeg (komt door de olie). Prak de banaan en meng dat goedje eronder.
Verwarm de boter in een pannetje, doe de appel er in stukjes bij, samen met een eetlepel lichtbruine suiker. Roerbak een vijftal minuutjes tot de appel zacht is. Hak de helft van de noten fijn. Meng de gehakte noten samen met de appelstukjes onder het deeg en stort in de vorm. Strijk glad en schik er de noten op.
Bak gedurende 1u20 minuten, waarbij je na een uur alu-folie over de cake zet, anders wordt hij te zwart.

Ideaal als ontbijt, bij de koffie of in het midden van de nacht!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten